HTML

Gondolat

"Igézve álltam, soká, csöndesen, És percek mentek, ezredévek jöttek, - Egyszerre csak megfogtad a kezem, S alélt pilláim lassan felvetődtek, És éreztem: szívembe visszatér, És zuhogó, mély zenével ered meg, Mint zsibbadt erek útjain a vér, A földi érzés: mennyire szeretlek" .... Tóth Árpád ....

Hozzánk szóltak

  • Ingrid: @csenga: Kedves Gabi, Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltál! Viszont kívánok boldog és csodálatos... (2015.01.05. 08:52) Élmények
  • bálintandi: Kedves Ingrid! Hej de hiányoztak ezek és ehhez hasonló írásaid. KÖSZÖNÖM, hogy visszatértél!!!! :) (2013.11.04. 11:43) Jól szeretni...
  • melindat: Értem :), és megértem! (2013.11.01. 22:07) A csend időszakából
  • Ingrid: @csenga: Bocsánat, csak most vettem észre a kommenteket... Örülök a visszajelzésnek és jól is esik... (2013.09.29. 17:39) A Füvészkert démonjai
  • ßóbita: Gyönyörű lett! (2013.01.21. 22:08) És eltelt 5 év...

És még...

veg.jpg

mac.png

2007.03.04. 19:54 Ingrid

Hogy jutunk el a kismamaságig?

Ezt a témát sem terveztem, viszont nemrégiben megütközve vettem tudomásul, hogy nagyon sok embernek fogalma sincs a lombikról és az odáig vezető útról.
Létezik ma Magyarországon egy olyan intézet, ahol szívesen várják azokat párokat, akik tudatosan készülnek a gyermekvárásra. Nem kell előzőleg felmutatni x hónap sikertelenséget, sőt! Kimondottan arra törekednek, hogy minél több pár részt vegyen az optimális családtervezésben . Megjegyzem, hogy ez teljesen ingyenes szociális ellátásnak minősül. Itt különböző vizsgálatokat végeznek a párokon, és felkészítik őket a gyermekvállalásra. Sok információ, program, felvilágosító tréningen lehet részt venni. Ahol hibát találnak, ott próbálnak segíteni, elindítani a kezeléseket vagy tovább irányítani őket a megfelelő intézetekbe.
Jelenleg nagyon sok párt érint a téma, az intézetek tele vannak, az előrejegyzések hónapokra előre betelnek.
Következő lépés (amennyiben a feltételek megengedik) a terminált együttlét
vagy az  inszemináció .
A magyarországi egészségpénztár 6 sikertelen inszemináció után -illetve olyan esetekben, amikor csak a lombik javasolt- támogatja az IVF-et vagyis In Vitro Ferilizációt: lombikot. De csak a beavatkozást, a gyógyszereket ki kell fizetni. Áruk változó: hatvanezetről többszázezer forintig terjedhet, igénytől és lehetőségektől függően. A lombik nem minden esetben sikerül. Az embriónak, a visszaültetés után meg kell tapadnia, amennyiben nem tapad meg, értelemszerűen a lombik sikertelennek minősül. A jelenlegi statisztikák szerint a 2.-3. lombik lehet sikeres.
Mi így jutottunk el a kismamaságig, Bogyóka így került hozzánk, és köszöni, jól van. Jó a koszt és lakosztály. Mindenkinek azt üzeni, hogy szerencsés, hogy a szülei nem adták fel és nem torpantak meg a kezdeti sikertelenségek után.

1 komment

Címkék: lombik inszemináció optimális családtervezés


A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanos.blog.hu/api/trackback/id/tr514994574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Révész Anikó · http://rockercica 2008.01.13. 17:11:17

Örülök, hogy hozzászólhatok a témához. Aki csak tudja, kerülje el az OGYEI-t, ott pedig főként Lantos andrológus "doktor urat". Az intézmény valóban készséges, amíg nincs problémád!!! Férjemet teljesen félrediagnosztizálták és az összes reményünket elvették a kisbabára!!!
Aki találkozna a fent említett doktorral, annak ajánlom, hogy egy szavát se higyje el, főleg ha rossz diagnózist ad!!!!!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása