HTML

Gondolat

"Igézve álltam, soká, csöndesen, És percek mentek, ezredévek jöttek, - Egyszerre csak megfogtad a kezem, S alélt pilláim lassan felvetődtek, És éreztem: szívembe visszatér, És zuhogó, mély zenével ered meg, Mint zsibbadt erek útjain a vér, A földi érzés: mennyire szeretlek" .... Tóth Árpád ....

Hozzánk szóltak

  • Ingrid: @csenga: Kedves Gabi, Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltál! Viszont kívánok boldog és csodálatos... (2015.01.05. 08:52) Élmények
  • bálintandi: Kedves Ingrid! Hej de hiányoztak ezek és ehhez hasonló írásaid. KÖSZÖNÖM, hogy visszatértél!!!! :) (2013.11.04. 11:43) Jól szeretni...
  • melindat: Értem :), és megértem! (2013.11.01. 22:07) A csend időszakából
  • Ingrid: @csenga: Bocsánat, csak most vettem észre a kommenteket... Örülök a visszajelzésnek és jól is esik... (2013.09.29. 17:39) A Füvészkert démonjai
  • ßóbita: Gyönyörű lett! (2013.01.21. 22:08) És eltelt 5 év...

És még...

veg.jpg

mac.png

2007.03.16. 18:13 Ingrid

Már lobogtatom is!

Első vérvizsgálatunk eredményét úgy gondolom büszkén vihetem magammal bárhová, ugyanis tökéletes! Egyedül a folyadék az, amiből keveset iszom, de ezt is igyekszem pótolni. Tudom, hogy ott a hiba, hogy elkerülendő a gyakori vizelést, inkább nem iszom. Ez nem tudatos, szinte "magától jön".
Ezen kívül minden vitamin megfelelő mennyiségben megtalálható a szervezetemben, az összes adat tökéletes, a vasat nem is kell oly mértékben pótolni, ahogy azt feltételeztük.
A vegetarianizmus ismét bizonyított! Nem egészségkárosító, nem helytelen, megvan benne minden szükséges tápanyag, amire szükségem van.
Sajnos többször vissza fogok térni ehhez a témához, ugyanis nap mint nap meg kell küzdjek a primitív hozzáállású (és ennél a megfogalmazásnál még úrilány voltam) emberek viselkedével, mert "húst kell enni" különben "idióta lesz a gyerek", "nincs elég tápanyag a füvekben" és még sorolhatnám.
Szomorú, de ilyen családon belül is előfordul, és nehezen tudom védeni magam és a születendő gyermekem. Holott az orvosom és a védőnőm sem szól bele ilyen mértékben  a táplálkozásomba, főleg, ha tejtermék és tojás is szerepel az étrendemben.
Épp ma találtam egy cikket a vegetáriánus táplálkozásról a várandósság alatt. 2002-ben íródott és 2005-ben egy bécsi konferencián adták elő.
Ezt is ki kéne nyomtassam és lobogtatnom, de attól tartok, hogy az ilyen emberek hozzáállásán ez sem fog változtatni, tapintatlanok és kész.
Pedig egy kismamát nem ijesztgetni kell, hanem megérteni és tisztelni az elveit. Azt, hogy mit látok egészségesnek és táplálónak a saját gyermekem számára, azt csak én tudom.

Szólj hozzá!

Címkék: első vitaminok vegetarianizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanos.blog.hu/api/trackback/id/tr574994564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása