HTML

Gondolat

"Igézve álltam, soká, csöndesen, És percek mentek, ezredévek jöttek, - Egyszerre csak megfogtad a kezem, S alélt pilláim lassan felvetődtek, És éreztem: szívembe visszatér, És zuhogó, mély zenével ered meg, Mint zsibbadt erek útjain a vér, A földi érzés: mennyire szeretlek" .... Tóth Árpád ....

Hozzánk szóltak

  • Ingrid: @csenga: Kedves Gabi, Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltál! Viszont kívánok boldog és csodálatos... (2015.01.05. 08:52) Élmények
  • bálintandi: Kedves Ingrid! Hej de hiányoztak ezek és ehhez hasonló írásaid. KÖSZÖNÖM, hogy visszatértél!!!! :) (2013.11.04. 11:43) Jól szeretni...
  • melindat: Értem :), és megértem! (2013.11.01. 22:07) A csend időszakából
  • Ingrid: @csenga: Bocsánat, csak most vettem észre a kommenteket... Örülök a visszajelzésnek és jól is esik... (2013.09.29. 17:39) A Füvészkert démonjai
  • ßóbita: Gyönyörű lett! (2013.01.21. 22:08) És eltelt 5 év...

És még...

veg.jpg

mac.png

2007.04.16. 20:52 Ingrid

15 vagy 16?

Saját számításaim szerint a 15. terhességi hétben vagyok, de az ultrahang egy héttel idősebbnek mérte Bogyókát. Így holnap lesz esedékes az AFP vizsgálat.
Az AFP az alfa-fötoprotein nevű fehérje rövidítése, amely a magzati korban az immunszabályozással van kapcsolatban. Koncentrációját az anyai vérből a 16. héten kell meghatározni, és miután mennyisége a 30-33. hétig egyenletesen növekszik, a vérvétel időpontja nem lényegtelen.
Nekünk, mint már azt mondtam, ez egy különleges vizsgálat lesz, az eredmény is csak péntekre várható, azaz 3 nap alatt készül el, mert a kombinált teszt után egy négyes tesztre lesz szükségünk annak érdekében, hogy minden rendellenességet kiszűrjünk.
Még olvastam pár érdekességet erre a hétre, amit ide be is másolok:
A szemek az arc elülső részére kerültek és a baba - egyelőre csukott szemmel - elkezd pislogni. Megjelentek a szempillák, és kinőtt a szemöldök. A fülek is megérkeztek a nyak tájékáról a fej két oldalára. Az íny alatt már mind a húsz tejfog kifejlődött, és a nyelven ekkor jelennek meg az ízlelőbimbók. Miután a csontok tovább erősödnek, egyre nagyobb az esély arra, hogy az anya megérezze a magzat mozgását. A körmök már mind a kéz, mind a láb ujjain kinőttek. Ha a kicsi kevésbé szégyenlős, ezen a héten már megmutathatja a nemét az ultrahangos vizsgálaton.
Mi erre a bizonyos ultrahangos vizsgálatra várunk egy kicsit, mert csak az eredmény után egy héttel tud fogadni a dokibácsi. Úgyhogy addig Bogyóka megmarad annak a kis rejtélyes magzatnak, akit egyelőre a szülei még elnevezni sem tudnak.
De talán ez a kis izgalom, kíváncsiság kell is, utána jöhet a többi: Vajon sok haja lesz-e, milyen színű lesz a szeme, milyenek a vonásai, és így tovább.
Ez a kilenc hónap a tied, édes Bogyóm!

Szólj hozzá!

Címkék: ultrahang hétről hétre kombinált teszt


A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanos.blog.hu/api/trackback/id/tr614994548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása