HTML

Gondolat

"Igézve álltam, soká, csöndesen, És percek mentek, ezredévek jöttek, - Egyszerre csak megfogtad a kezem, S alélt pilláim lassan felvetődtek, És éreztem: szívembe visszatér, És zuhogó, mély zenével ered meg, Mint zsibbadt erek útjain a vér, A földi érzés: mennyire szeretlek" .... Tóth Árpád ....

Hozzánk szóltak

  • Ingrid: @csenga: Kedves Gabi, Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltál! Viszont kívánok boldog és csodálatos... (2015.01.05. 08:52) Élmények
  • bálintandi: Kedves Ingrid! Hej de hiányoztak ezek és ehhez hasonló írásaid. KÖSZÖNÖM, hogy visszatértél!!!! :) (2013.11.04. 11:43) Jól szeretni...
  • melindat: Értem :), és megértem! (2013.11.01. 22:07) A csend időszakából
  • Ingrid: @csenga: Bocsánat, csak most vettem észre a kommenteket... Örülök a visszajelzésnek és jól is esik... (2013.09.29. 17:39) A Füvészkert démonjai
  • ßóbita: Gyönyörű lett! (2013.01.21. 22:08) És eltelt 5 év...

És még...

veg.jpg

mac.png

2007.06.22. 13:41 Ingrid

Nem néz, mégis lát

Tegnap Bogyóapu azzal szórakozott, hogy a vihar miatt elővett zseblámpával világítgatott Bogyólánynak. Nem igazán értettünk egyet abban, hogy ez most jó vagy rossz a gyerekre nézve, de én egyértelműen károsnak és szokatlannak tartottam, figyelembe véve, hogy ilyen fényhatás nem igazán szokta érni a Kishölgyet. Ezért összeszedtem ezzel kapcsolatban pár információt a Babázó jóvoltából, és íme:
A méhben kevés látnivaló van, mivel az anya hasa, illetve a ruhák nem sok fényt engednek be. Amikor a nap a mama hasára süt, akkor odabent sötétvörös homályt érzékelnek a kicsik, és általában kedvelik azt. A magzat szeme általában csukva van, hiszen a látóképesség csak a születés után fejlődik ki.

Ennek ellenére a babák már a terhesség 14-17. hetében, amikor bizonyos vizsgálatok elvégzéséhez a magzatvízből kell mintát venniük az orvosoknak, úgy viselkednek, mintha látnának. Ilyenkor ultrahangos kontroll mellett tűt vezetnek az anyaméhbe, és a monitoron jól követhető, hogy a kicsik - bár szemük csukva van - elhúzódnak a tű elől. Egy német orvos egy hasonló beavatkozás alkalmával megfigyelte, hogy egy 24 hetes magzat, akihez véletlenül hozzáért a tű, kezével eltolta és ráütött.
Az is nyilvánvaló, hogy bár a kicsik nem látnak, szemgolyójuk mozog, mintha gyakorolni akarnának. A 16. héttől megfigyelhető, hogy a szemgolyót lassan ide-oda mozgatják, a 23. héttől gyorsul ez a mozgás, majd a 26. héttől időnként fel is nyitják a szemhéjukat.

Mindenki leszűrheti, hogy jót tett-e Bogyóapu vagy sem. Én úgy gondolom, hogy ekkora mértékben, ilyen közelről és ilyen intenzitással mégse háborgassuk pici lánykánk nyugalmát.

Szólj hozzá!

Címkék: hétről hétre


A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanos.blog.hu/api/trackback/id/tr284994480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása