HTML

Gondolat

"Igézve álltam, soká, csöndesen, És percek mentek, ezredévek jöttek, - Egyszerre csak megfogtad a kezem, S alélt pilláim lassan felvetődtek, És éreztem: szívembe visszatér, És zuhogó, mély zenével ered meg, Mint zsibbadt erek útjain a vér, A földi érzés: mennyire szeretlek" .... Tóth Árpád ....

Hozzánk szóltak

  • Ingrid: @csenga: Kedves Gabi, Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltál! Viszont kívánok boldog és csodálatos... (2015.01.05. 08:52) Élmények
  • bálintandi: Kedves Ingrid! Hej de hiányoztak ezek és ehhez hasonló írásaid. KÖSZÖNÖM, hogy visszatértél!!!! :) (2013.11.04. 11:43) Jól szeretni...
  • melindat: Értem :), és megértem! (2013.11.01. 22:07) A csend időszakából
  • Ingrid: @csenga: Bocsánat, csak most vettem észre a kommenteket... Örülök a visszajelzésnek és jól is esik... (2013.09.29. 17:39) A Füvészkert démonjai
  • ßóbita: Gyönyörű lett! (2013.01.21. 22:08) És eltelt 5 év...

És még...

veg.jpg

mac.png

2007.08.11. 08:41 Ingrid

Egy eldőlt kérdés

Sokat tanakodtunk itthon, hogy vajon kell-e nekünk az oly divatos légzésfigyelő. Mindenütt reklámozzák, már már betáplálva az aggódó anya agyába, hogy egy ilyen készülék nélkül meg vannak számlálva gyermeke órái, és e nélkül senki sem élhet teljes, nyugodt életet. Nem aludhat át egyetlen éjszakát sem és különben sem jó anya, ha nem veszi meg ezt a készüléket a gyermekének.
Gyermekes ismerőseim körében apró közvéleménykutatást végeztem, az eredmény az volt, hogy ha tényleg nyugalmat akarok, akkor nem veszek, mert az fog stresszelni, hogy mikor szólal meg, hányszor riaszt be tévesen (mert ilyen is van). És ha peches vagyok, még a babát is felairsztja legmélyebb álmából, aki éppen lefordult az érzékelőről és ezért a téves riasztás.
Ezek félinformációk, úgy gondoltam még várok a döntéssel, amíg egyszer csak a Kismama magazinban éppen erről volt szó. A bölcsőhalálról. Tényeket és tévhiteket sorolt fel, és engem meggyőzött, hogy nekünk bizony erre nincs szükségünk.
Tény, hogy a szoptatás csökkenti a bölcsőhalál kockázatát. Mi pedig szoptatni szeretnénk. Veszélyeztetettek azok a babák, akik olyan családban élnek, ahol bármely családtag dohányzik - nálunk senki. Koraszülöttek esetében is ajánlani szokták a légzésfigyelő beszerzését. Ha már volt hasonló tragédia a családban, akkor valószínű, hogy megismétlődik. Segíthet az anya közelsége, amennyiben egy légtérben alszik a baba az anyával (mi így leszünk egy jó darabig), akkor egész egyszerűen a baba éberebb, így nehezebben jut el az alvás azon fázisába, amelyben elfelejt lélegezni. Az ágy és az ágynemű sem utolsó szempont: a kemény matrac, amelybe nem süpped bele a pici arca, orra, és egy biztonságos hálózsák a paplan helyett, ami rácsúszhat, légzést akadályozhat, akár életet menthet.
Mi úgy gondoljuk, hogy ezeket a feltételeket tudjuk biztosítani és ezzel mindent megtettünk Bogyólány érdekében ( a koraszülés rajta is múlik, remélem nem következik be). Valamint a védőnő is azt tanácsolta, hogy ha külön orvosi indok nincs, akkor fölösleges beszerezni ezt a készüléket.
Egyébként ma Magyarországon évi 30 alatt van a bölcsőhalállal elhunyt csecsemők száma, és egyre csökkenő tendenciát mutat.

1 komment

Címkék: babaholmik


A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanos.blog.hu/api/trackback/id/tr534994418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://www.fioka.freeblog.hu 2007.08.11. 09:53:29

jó döntés volt szerintem...nálunk a koraszülötteknek javasolják, de akkor meg is tanítják az anyukát az újszülött újraélesztésre...mert ahol valóban a baj esetén riaszt, ott nem árt tudni, hogy mi a teendő...úgy látom egy megfontolt, következetes anyuka leszel, nem a túlzottan aggodalmas :) gratulálok!
süti beállítások módosítása