HTML

Gondolat

"Igézve álltam, soká, csöndesen, És percek mentek, ezredévek jöttek, - Egyszerre csak megfogtad a kezem, S alélt pilláim lassan felvetődtek, És éreztem: szívembe visszatér, És zuhogó, mély zenével ered meg, Mint zsibbadt erek útjain a vér, A földi érzés: mennyire szeretlek" .... Tóth Árpád ....

Hozzánk szóltak

  • Ingrid: @csenga: Kedves Gabi, Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltál! Viszont kívánok boldog és csodálatos... (2015.01.05. 08:52) Élmények
  • bálintandi: Kedves Ingrid! Hej de hiányoztak ezek és ehhez hasonló írásaid. KÖSZÖNÖM, hogy visszatértél!!!! :) (2013.11.04. 11:43) Jól szeretni...
  • melindat: Értem :), és megértem! (2013.11.01. 22:07) A csend időszakából
  • Ingrid: @csenga: Bocsánat, csak most vettem észre a kommenteket... Örülök a visszajelzésnek és jól is esik... (2013.09.29. 17:39) A Füvészkert démonjai
  • ßóbita: Gyönyörű lett! (2013.01.21. 22:08) És eltelt 5 év...

És még...

veg.jpg

mac.png

2007.11.04. 09:04 Ingrid

Szép Heléna Körtéje

Ha már vasárnap, akkor egy finom desszertet ajánlunk. Krisztina barátnőmtől kaptam, aki nagy konyhaművésznő, sütemények specialistája és nem utolsó sorban Heléna barátnője. Amikor megtalálta ezt a receptet, átküldte nekünk és mi most nem vagyunk irigyek, közzétesszük, hogy mások is kipróbálhassák. Helénának amúgyis várnia kell egy kis ideig, mire megkóstolhatja a róla elnevezett finomságot.
Szép Heléna körtéje
4 szép, érett körte, fél citrom leve, 15 dkg cukor, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 5 dl víz 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín,1 ek. vaj, 8 gombóc vaníliafagylalt

A körtéket hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon.
Vágjuk ki a magházukat, és azonnal dörzsöljük be a citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A vizet forraljuk fel a vanília magjával és a cukorral, majd vegyük le a lángot alacsony hőfokra. Lefedve kis lángon főzzük meg a körtéket, úgy, hogy megpuhuljanak, de ne főjenek szét. Ez a körte fajtájától függően kb. 10-15 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni a körtéket. A csokoládéöntethez az étcsokoládét gőz fölött olvasszuk meg, keverjük hozzá a tejszínt és a vajat. A körtékre csurgassuk rá a forró csokoládét, tálaljunk mellé vaníliafagylaltot.

Jó étvágyat!

4 komment

Címkék: recept heléna


A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanos.blog.hu/api/trackback/id/tr654994318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maze 2007.11.05. 19:35:05

ez már egyben az alakvisszanyerés receptje is?
:)

Ingrid 2007.11.05. 20:35:10

:) Meg kell hogy mondjam, kedves Maze, hogy lelkiismeret furdalás nélkül eszem ebből a finomságból. Az alakvisszanyerés máson múlik. Készül a bejegyzés, csak a "szemléltető anyagot" nehéz megalkotnom.

maze 2007.11.05. 21:20:34

nagyon várom! és rajtam a 12 kg plusz is.

ego 2008.10.07. 08:28:51

mi ezt fogjuk csinálni a a suliban
süti beállítások módosítása