HTML

Gondolat

"Igézve álltam, soká, csöndesen, És percek mentek, ezredévek jöttek, - Egyszerre csak megfogtad a kezem, S alélt pilláim lassan felvetődtek, És éreztem: szívembe visszatér, És zuhogó, mély zenével ered meg, Mint zsibbadt erek útjain a vér, A földi érzés: mennyire szeretlek" .... Tóth Árpád ....

Hozzánk szóltak

  • Ingrid: @csenga: Kedves Gabi, Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltál! Viszont kívánok boldog és csodálatos... (2015.01.05. 08:52) Élmények
  • bálintandi: Kedves Ingrid! Hej de hiányoztak ezek és ehhez hasonló írásaid. KÖSZÖNÖM, hogy visszatértél!!!! :) (2013.11.04. 11:43) Jól szeretni...
  • melindat: Értem :), és megértem! (2013.11.01. 22:07) A csend időszakából
  • Ingrid: @csenga: Bocsánat, csak most vettem észre a kommenteket... Örülök a visszajelzésnek és jól is esik... (2013.09.29. 17:39) A Füvészkert démonjai
  • ßóbita: Gyönyörű lett! (2013.01.21. 22:08) És eltelt 5 év...

És még...

veg.jpg

mac.png

2007.10.03. 09:00 Ingrid

Mérleg baba

Nem vagyok nagy horoszkóp-függő. Reggelente érkezik a mobiltelefonos szolgáltatómtól egy üzenet: pl. a kos, ha teheti ma ne menjen sehová. Az ilyeneken és hasonlókon jókat szórakozok. Ellenben az általános jellemvonásokat, amiket egy adott jegy szülöttjéről adnak, jónak és sokszor találónak is tartom. Ezért örültem meg annak, hogy a Kismama magazin oldalán megtaláltam kislányom horoszkópjának leírását. Egyszer már írtam arról, hogy kettőnknek milyen kapcsolata lesz, most csak Heléna, mint mérleg baba van a középpontban.

 
A jellegzetes Mérleg-tulajdonságokkal rendelkező gyermek sok-sok vidámságot hozhat a házba. Csaknem mindig derűs, kedves, elbűvölő. Igyekszik mielőbb kommunikálni környezetével, hiszen roppant társaságkedvelő. Igencsak odavan a kényeztetésért. Már csecsemőként is szereti a puha, simogatható tárgyakat és a színes holmikat. A helyváltoztatás tudományát nem feltétlenül siet elsajátítani - egyrészt, mert roppant kényelemszerető, másrészt, mert meglehetősen óvatos.
Korán kiderülhet róla, mennyire fontos számára a harmónia és a nyugalom. Nehezen viseli el a konfliktusokat. A döntéshelyzeteket sem, így bármin képes hosszan hezitálni. Sürgetés helyett érdemes kivárni, míg végre dűlőre jut (még ha ez olykor nehéz is). Ellenkező esetben később, akár még felnőtt korában is környezetére háríthatja a döntéseket.
Biztassuk nyíltabb állásfoglalásra. Eredményt azonban csakis akkor várhatunk tőle e téren, ha nem kell "támadástól" tartania, azaz, ha indulatainkat nem eresztjük szabadon egy-egy bosszúságot okozó szituációban. A kis Mérleg szülei azt is okosan teszik, ha azonos nevelési elveket képviselnek, különben a kiváló diplomáciai érzékkel és jó tárgyalókészséggel rendelkező gyermek élni fog azzal a lehetőséggel, hogy amit egyikük nem enged, arra felhatalmazást szerez a másiktól.
Egyedül könnyen elunhatja magát, barátai között viszont annál inkább elemében van. Kedvelheti a másokkal közösen űzhető, ám nem túlságosan durva sportokat is (tollaslabda, pingpong, röplabda stb.), a fizikailag megerőltető tevékenységformákért viszont általában nem lelkesedik. Általában szívesen készít másoknak ajándéktárgyakat, rajzokat.
Lustálkodásra, tévé előtti tespedésre is hajlamos lehet, ezért üres óráiban lássuk el hasznos, de belátható időn belül elvégezhető feladatokkal. Például fokozatosan vonjuk be saját holmijának rendben tartására, mivel ez amúgy sem a legerősebb oldala. Ha alapos munkát végzett, dicsérjük meg. A Mérleg-szülötteket ugyanis sokkal jobban érdekli a mutatós eredmény, az ízléses kivitelezés, mint a katonás rend.
Mivel szeret másokkal együttműködni, beszélgetni, azonkívül udvariasságra, kedvességre törekszik, többnyire zavartalanul képes beilleszkedni az óvodai, iskolai közösségbe. Kiemelkedően ügyesnek bizonyulhat művészeti és humán tárgyakban, valamint a nyelvtanulásban.
Felnőve csaknem biztosan olyan foglalkozást választ magának, amelynek révén emberekkel is foglalkozhat, és harmónia iránti vágyát is kiélheti. Megállhatja helyét a kozmetika, a fodrászat területén, lakberendezési tanácsadóként, virágkötőként, társközvetítőként, rendezvényszervezőként, művészeti események szervezőjeként. Akár közvetlenül művészi foglalkozást is választhat. Ám akárhol találkozunk is vele, bájos személyisége, vonzó mosolya aligha kerüli el figyelmünket.

8 komment

Címkék: horoszkóp heléna


A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanos.blog.hu/api/trackback/id/tr824994354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2007.10.03. 10:38:51

Küldök Neked valamit mailen:)
;-)

Pöttye 2007.10.03. 11:13:42

Szűz az aszcendense... :)

Jkati 2007.10.03. 15:26:26

Nagyon frappáns jellemző,karakteri meghatározások ,még a felnőtt mérlegre is aktuálisak(élő példa Zsoltim )
Sajna a negatív árnyoldalai is találóak(döntéshelyzet hezitálás ismerös)
Puszi Kati

jkati 2007.10.03. 15:35:46

Nagyon frappáns,jellemző,karakteri meghatározások,még a felnőtt mérlegnél is aktuálisak (élő példa Zsoltim).
Sajna a negatív vonás is(a döntés helyzet hezitálás .... ismerös).
Puszi Kati

jkati 2007.10.03. 15:52:16

Bocsi, a lényeget kihagytam(pedig ,akaratlanul,de kétszer írtam be),több a pozitív ,megnyerő jellem vonás ,majd tapasztalod Te is.
Ennél aranyosabb babát álmodni sem lehetne.
Puszi Kati

Csillus 2007.10.04. 19:31:10

Hahó, hogy vagytok? Hogy telnek a napok? Szopi? Alvás? Jaj olyan kíváncsi vagyok :) És képet is szívesen nézegetnénk :)) Persze most Heléna az első ;)

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2007.10.05. 09:03:12

drága Heléna! néha kicsit engedd ide az Anyukádat, úgy várjuk, hogy végre meséljen rólad a kislányáról :))))

Ádám Anyuka 2007.10.05. 10:24:09

Szeeerbuuusz kis vörösbegy. Nos kérésedre írok pár sort.
A kis Ingrid egy lány ikerpár egyik darabja. A másik darabja jelenleg Spanyolországban pasizik, általában még szingli - de ez most nem lényeges.
Nos, a kis Ingrid igazi kis szende jókislány volt, jó tanuló, de nem stréber. Utálta ha becézik és a spenótot. Utóbbival lehett rábírni csak, hogy bilib pisiljen, ne az apja cipőjébe.
Egyetlen rosszcsontsága az volt, hogy mindig ellopta a szemceruzám és azzal rajzolt bajszot a választási plakátokra, meg a rúzsom, amivel nagyobb pofazacskót az alvó nővére képére (ikernővére, mivel ő bújt ki először).
Ja meg néha elkötötte a Pajeróm pasizni, a platón meg az apja jetskyjével.
Gondolhatjátok, mikor utána rohangáltam a városi közparkokat végig, melyik szökőkútban jetskyzik már megin' a 8 éves lányom...
Összességében jó gyerek volt, nem csináltam volna vissza sosem.
süti beállítások módosítása